Alma projekt

 



A Fejlesztő nevelés-oktatásban tanuló diákjainkkal novemberben rendeztük meg az Alma projektünket.

Megismertettük a gyerekekkel, hány féle módon lehet az almát feldolgozni, hasznosítani. Ismerkedtek a gyerekek az alma tulajdonságaival, ízvilágával, formájával. Tájékozódhattak a mennyiségek témakörben, fejlődött finommotorikai, manipulációs képességük, kreativitásuk.

 

Elsőként bundásalmát készítettünk.




A szakácsoknak kötényt kellett felvenni:



 

 

Megtanultuk: az almát meg kell mosni, majd szeletelni:

 

 

 

Készülhet a bundás alma:

 

 

 

Formáztunk almát gyurmából, készítettünk faliképet a folyosóra, minden osztály egyedi technikával:

 

 

 

Készítettünk almás lepényt, a gyerekek több háztartási eszközzel, ennek alkalmazásával ismerkedtek meg:

 

 

 

Az alma projektet nagyszerű versennyel, mulatsággal zártuk mindenki örömére.

 

Volt dióhajtás seprűvel:

 

 

 

Célba dobáltunk diót, színes babzsákokat:

 

 

 

A versenyek után táncházat rendeztünk: